Att ha vin i maten

November 19, 2015

Matlagning med vin ger extra smak till maten som du förbereder. När vinet är uppvärmd, är alkoholen och sulfaterna som finns i vinet kokats bort, vilket innebär att det endast finns en arom och lätt smak . Du kan laga mat med alla typer av vin , oavsett sort eller prisklass. De flesta människorna sparar sina dyraste flaskor vin för att dricka upp de , och laga mat med sina bordsviner. Använd vin i matlagning som en marinad , en alternativ matlagningsvätska eller som en smak till mat när skålen är färdig att serveras.

 

Var uppmärksam på den mängd vin som du använder. Tänk på vinet som en krydda . För lite vin kommer att gå till spillo och för mycket kommer att förstöra smaken på maten. Börja med små mängder och häll i mer gradvis. Kom ihåg att du alltid kan lägga till mer vin, men du kan inte ta tillbaka det du redan har lagt in. Marinera exempelvis köttet i vin innan du steker det. Vin som är i rumstemperatur kan göra köttet mört. Du kan också marinera grönsaker i vin innan du grillar eller steker dem. När det kommer till bakning så kan du hälla i lite sött vin eller dessertvin till desserten. Använd sherry i recept för bakverk , eller skvätt lite vin över glass eller cheesecake .

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>