Thanksgiving

November 23, 2015

Thanksgiving är en årlig nationell helgdag i USA och Kanada där dem firar skörden och andra välsignelser fråndet gångna året . I USA firas Thanksgiving den fjärde torsdagen i november medan i Kanada nästan en och en halv månad tidigare ( andra måndagen i oktober). Den stora dagen har djupa rötter i religiös tradition, men numera firas det som en röd semesterdag. Tradition inleddes i början av sextonhundratalet, men datum och popularitet varierade mellan stater. I Sverige firar vi inte denna tradition men många har tagit efter ”trenden” och börjat laga thanksgiving middagar hemma, nedan följer ett urval på rätter som kan serveras under en middag.

Fylld kalkon

Rostad pinjenötssallad med aburginer

Fyllda smörknyten

Sallad av gröna bönor

Tranbäärssås

Baked mashed potatoes

Sötpotatis suffle

Pumpa paj

Makorongryta med smält ost

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>