En billigare jul

November 25, 2015

Det är inte alltid lätt om man ska fira jul och hålla sig till en budget, men det finns saker du kan göra för att lätta den ekonomiska bördan och ändå njuta av julen utan att skära ner på kvalitet. Följ de föreslagna stegen här och se till att din Julen är en tid för att ge så mycket av det du har snarare än vad du inte har. Börja med att räkna ut hur mycket du kan och är beredda på att spendera på julens festligheter, exempelvis julmiddagen och alla gåvor. Beloppet kommer att bero på hur mycket du redan nu har lagt undan och hur mycket du kan avsätta från nuvarande medel, samt hur mycket du kan spara i veckorna fram till jul. Om du börjar tidigt , har du mer utrymme att spara lite mer. Räkna ut hur mycket du vill spendera på människor för presenter och inkluderar dekorationer, mat och vad du tror att du kommer att behöva. Håll dig till din budget – det är indikator på vad du kan och inte har råd med. Börja spara tidigt, sätt in pengar på ett sparkonto varje månad eller vecka och håll fast vid det. Att göra detta kommer att ge dig en klumpsumma som du kan slösa i december i stället för att skrapa ihop pengar. Budgeten kommer att omfatta mat, dekorationer, presenter och allt annat du kan köpa vid jul.

 

Utnyttja alla reor under året. Reor närmare julen kan vara värt att skriva upp på din kalender, såsom sommarreor osv. Ta vara på dessa reor efter julhandeln och börja köpa gåvor, kort, omslagspapper, dekorationer, porslin m.m inför nästa jul. Var noga med att komma ihåg vart du lägger de så att du kan hitta sakerna när nästa jul är på ingång. Håll en lista över vars gåvor du redan har köpt , så att du inte köper dubbelt upp. Gör dina egna etiketter genom att skriva ut dem från internet eller att du gör egna hemma. Det kommer att göra att du spara en slant till något viktigare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>